SEOBOB.

logo

Hoe snel indexeert Google mijn website?

Algemene voorwaarden Seobob

Ik kan mijn website niet vinden in Google!

Leestijd 3 minuten.

Google zoekt continue naar nieuwe pagina’s en websites. Dit noem je indexeren. Maar is het zo dat als je een pagina maakt in WordPress dat hij ook gelijk in Google staat? Nee, helaas niet. Google beschrijft dit zelf zo:

Heb je de pagina recent gemaakt of pas onlangs indexering aangevraagd?
Het kan enige tijd duren voordat Google je pagina indexeert. Wacht daarom minimaal een week nadat je een sitemap hebt ingediend of een indexeringsverzoek hebt ingediend voordat je aanneemt dat er een probleem is. Als je je pagina of site recent hebt gewijzigd, check je na een week of de pagina of site nog steeds ontbreekt.

Sitemap wat is dat?

Een website heeft al snel 5 pagina’s. De home, over ons, producten of diensten, contact en veel gestelde vragen of FAQ. Google wil graag dat daar een structuur in zit, dus vraagt Google om een sitemap, een kaart van je website. SEO houdt ook in dat wij deze sitemap versturen naar Google Search Consule. Daar zie je letterlijk welke pagina’s zijn gevonden, welke fout zijn, welke Google gevonden heeft maar nog moet vermelden in Google Search. Het is 1 van de belangrijkste SEO tools.

Kan ik heel eenvoudig zien of mijn site in Google staat?

Zeker, type gewoon site:example.com en je vind alle pagina’s die in Google Search staan van die website. Maar wat nu als de canonical verkeerd is of een 301 of niet geindexeerd door robots? Zegt je dat allemaal niets en wil je wel dat je wordt gevonden, dan is het tijd een voor een SEO partner: SEOBOB

Denk je nu “dit wil ik ook!” maar ik heb toch nog vragen over SEO SEA, dan is het tijd voor een intake gesprek. Klik de knop hieronder en wij bellen je terug!