SEOBOB.

logo

SEOBOB vertelt je alles wat je moet weten over Linkbuilding in 2024.

Actueel, want Linkbuilding veranderd continue. En op de verkeerde manier Linkbuilding opzetten kan een vervelend gevolg hebben.

Lees hoe SEOBOB vertelt hoe het wel moet.

 1. Wat is Linkbuilding?
 2. Hoe kun je Linkbuilding uitvoeren?
 3. Waar moet je op letten bij Linkbuilding?
 4. Wat is een Linkbuilding strategie of tactiek?
 5. Hoe doet SEOBOB aan Linkbuilding?
 6. Heb je nog vragen?
linkbuilding blog

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het actief krijgen van backlinks van andere websites naar jouw website. Het doel van linkbuilding is om een hogere waardering voor zoekmachines zoals Google te krijgen en dus hoger te ranken op bepaalde zoekwoorden, zoals “auto kopen” of “goedkope sportkleding”.

Linkbuilding is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Google legt dat trouwens zelf ook uit via deze pagina. Google hecht ook steeds meer waarde aan het type en de kwaliteit van de backlinks. Sinds een aantal maanden doet Google ook Useful Content checks. Google kijkt hoe de inhoud van jouw website is, maar ook wie naar jouw website linked. Kwaliteit en betrouwbaarheid is belangrijk voor Google en voor jou.

De tijd dat je een tandenborstel kon linken en erbij schreef “deze is erg goed” (de Anchor tekst in de afbeelding) is over. Bezoekers van jouw website willen zien wie jouw website vermeld. Als de tandarts dat doet en die linked naar jouw tandenborstel is dat precies wat je wilt. Dat zijn kwalitatieve backlinks, de Relevance in de afbeelding. Samen met waar de link staat (Placement) en de Authority (hoe bekend en vertrouwd de site is die jou website linked) maakt dat een betrouwbare backlink. 

De juiste zoekwoorden vinden doe je in een zoekwoorden onderzoek. SEOBOB helpt je daarbij uiteraard. Klik hier voor een Gratis Intakegesprek te plannen.

linkbuilding ahrefs

Hoe kun je Linkbuilding uitvoeren?

Linkbuilding kun je gewoon vragen aan een eigenaar van een website. Links ruilen kan ook, maar kopen is tegenwoordig in 2023 heel normaal. En ze behouden is dan natuurlijk ook belangrijk!

Linkbuilden bestaat al sinds de jaren 90. En zelfs ervoor al op kleinere schaal. Je vroeg gewoon mag ik jouw pagina vermelden en jij dan de mijne, dat was het. Toen maakte het niet zo uit dat je jouw pagina over hondenriemen ruilde tegen een pagina link over koffiebekers. Dat is behoorlijk veranderd.

Google kijkt goed, via hun algoritmes, met wie je ruilt. Wat voor sites dat zijn. Waar jouw links staan. Hoe vaak en hoe je ze linked. Maar nog altijd is outreach, het vragen om links te ruilen enorm actief. Je kunt er dagelijks uren mee bezig zijn. Er zit zo veel werk in dat er inmiddels een aantal bedrijven zijn die backlinks verkopen. Sommige in pakketten en sommigen per stuk. Ook dat is weer veel werk om uit te zoeken, want zijn ze betrouwbaar? Betaal je niet te veel? Zijn je links niet ineens weg na een week?

Snel geld verdienen met een linkbuilding pakket 1 of SMALL aanbieden voor 49,95 Euro is zo gedaan. En dan? Hoe zie je of dat echt helpt? Of dat je niet ineens 10 duizend bezoekers uit Rusland krijgt, waardoor Google je ziet als een fraudeur en je website ineens niet meer vindbaar zet.

SEOBOB weet wat goede Linkbuilding is, wat het kost en wat het oplevert. Wij helpen je daarbij. Klik hier voor een Gratis Intakegesprek te plannen.

Waar moet je op letten bij Linkbuilding?

De afbeelding van Ahrefs (een groot bedrijf wat SEO software maakt) laat 5 zaken zien:

 1. Autoriteit – is het de hobby site van de buurman of een groothandel die jou vermeld?
 2. Relevantie – de groenteboer die jouw speelgoed website linked is zinloos
 3. Anker tekst – wat is de tekst die wordt gelinked?
 4. Follow Nofollow – stuurt de link jou de ranking / waarde van de andere website door?
 5. Plaats – sta je bovenaan, in een popup of in een email vermeld?
 • De authority of autoriteit is enorm belangrijk. Mensen betalen influencers met een miljoen volgers op Instagram hoge bedragen om hun producten te mogen promoten. Met websites is dat ook zo, een link op een grote kranten site kost een stuk meer dan van de hobby club.
 • Relevantie. Heeft jouw product iets te maken met de site die jouw link op hun website heeft staan? Als je op zoek bent naar business to business, maar de site die jouw link vermeld consumenten zijn, is het zonde van het geld dat je betaald.
 • Anker tekst. Deze is erg belangrijk. Staat er gewoon www.website.nl of Zwarte schoenen? Of klik hier? Of wil je juist jouw merk in de link hebben?
 • Follow Nofollow. Wordt de waarde van de site die jouw site linked doorgegeven? En wat is die waarde? In Linkbuilding wordt voornamelijk gewerkt met Trustflow en Domain Authority. Deze waardes, ook wel TF en DA genoemd zijn belangrijk en bepalen ook vaak de prijs van jouw link.
 • Plaats: wil je in eens nieuwsbrief (en wat is dan de responserate?) of bovenaan een pagina. Of sta je in een blog artikel?

SEOBOB zoekt samen met jou een goede site om te linken. Of we stellen een maandelijks bedrag samen. Beginnen met kleine sites of gelijk een blog artikel van een bekende influencer? SEOBOB helpt je! Klik hier voor een Gratis Intakegesprek te plannen.

 

Wat is een Linkbuilding strategie of tactiek?

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

Klik hier voor een Gratis Intakegesprek te plannen.

link building seobob

Hoe doet SEOBOB aan Linkbuilding?

Er zijn diverse tactieken voor Linkbuilding. 

 • Outreach – letterlijk vragen om een link te plaatsen of te ruilen
 • Een link claimen – iemand schrijft een verhaal over jouw product maar linked je niet
 • Gast bloggen – je vraagt of iemand een blog schrijft over jouw product
 • Testing – je vraagt of iemand een test schrijft met voordelen van jouw product

Klik hier voor een Gratis Intakegesprek te plannen.

Heb je nog vragen?

Linkbuilding is echt een vak apart. De impact van je backlinks op het verhogen van je Google plaats, de snelheid of velocity en nog veel andere facturen bepalen of je backlinks echt het geld opleveren wat ze kosten. 

Twijfel je of een link goed is, laat SEOBOB dan een pakket samenstellen. Wij werken met betrouwbare partijen samen, die internationaal bekend zijn om kwaliteit, levering en opbrengst,

Klik hier voor een Gratis Intakegesprek te plannen.