SEOBOB.

logo

Het verschil tussen SEO en SEA

seo dice

SEO SEA wat is dat nou precies?

Leestijd 5 minuten.

Je hebt het begrip vast wel gehoord, SEO en SEA. Het lijkt hetzelfde maar is het niet. Het zijn allebei manieren en technieken om Hoger in Google te komen. Maar ook Bing of DuckDuckGo is niet onbelangrijk.

Het grootste verschil is dat SEO Search Engine Optiization is dus zoekmachineoptimalisatie en SEA Search Engine Advertising is, dus zoekmachine advertenties plaatsen.

Is SEO gratis?

Goede vraag! Het optimaliseren van je website kun je zelf doen, en dan kost het alleen je tijd. Maar waar begin je? En hoe weet je wat je moet doen. Als een SEO scan aangeeft dat je Tags geen H1 header hebben, is dat dan belangrijk, zorgt dat ervoor dat je op plek 10 komt of zit je voor niets te wachten op resultaat?

Want SEO is een langetermijnstrategie. Het is niet zo dat je een wijziging aanbrengt en een uur later hoger staat in Google. Dat kan weken duren en er zitten allerlei voorwaarden aan vast.

 

En SEA geeft dat gelijk resultaat?

Jazeker, je advertentie staat na goedkeuring van Google (wat een paar uur tot een dag kan duren) gelijk in de zoekmachine resultaten.

Maar hoe weet je dat je echt op 1 staat. Of op plek 3. En wat je concurrenten aan SEA uitgeven? SEOBOB heeft professionele software die van te voren ziet wat het gaat kosten. Want als je uren hebt besteed aan een Google Adwords (of Ad) advertentie en het blijkt dat jouw concurrent 10 keer zo veel uitgeeft, dan is al je moeite voor niets geweest.

Is SEA dan beter dan SEO?

Nee niet direct. Organisch hoger komen in Google duurt langer, maar is stabieler zonder extra kosten. Het is een langetermijnstrategie 

SEO is blijvend. SEA stopt als je stopt met de advertentie. Je daalt niet gelijk 10 pagina’s, maar langzamerhand ben je je positie kwijt als je stopt met adverteren.

Denk je nu “dit wil ik ook!” maar ik heb toch nog vragen over SEO SEA, dan is het tijd voor een intake gesprek. Klik de knop hieronder en wij bellen je terug!