SEOBOB.

logo

Hoe Breadcrumbs de SEO van je Website kunnen Verbeteren

Algemene voorwaarden Seobob

Een eenvoudige gids voor de SEO van jouw website

Leestijd 4 minuten.

Als het aankomt op het optimaliseren van de SEO (Search Engine Optimization) van je website, zijn er vele strategieën en technieken die je kunt toepassen. Eén van deze effectieve methoden is het implementeren van breadcrumbs. In dit artikel gaan we in op wat breadcrumbs zijn, hoe ze werken en hoe ze je SEO kunnen verbeteren. Dus, laten we direct in het onderwerp duiken.

Wat zijn Breadcrumbs?
Breadcrumbs zijn een navigatiesysteem dat helpt bij het begrijpen van de hiërarchie en de structuur van je website. Ze fungeren als een pad dat gebruikers kunnen volgen om gemakkelijk terug te navigeren naar eerdere pagina’s. Breadcrumbs worden meestal weergegeven als tekstlinks bovenaan een pagina, waarbij elke link de stap terug in de hiërarchie van de website weergeeft.

Hoe Werken Breadcrumbs?
Breadcrumbs zijn gebaseerd op de navigatiestructuur van je website, waarbij elke pagina een unieke positie heeft in de hiërarchie. Wanneer gebruikers zich op een bepaalde pagina bevinden, kunnen ze de breadcrumbs gebruiken om te zien waar ze zich bevinden en om naar een hoger niveau binnen de website te gaan. Dit is vooral handig voor gebruikers die diep in je website navigeren en snel terug willen naar een hoger niveau zonder te hoeven klikken op de “terug” knop van hun browser.

Hoe Breadcrumbs je SEO Kunnen Verbeteren:
1. Verbetert de gebruikerservaring: Breadcrumbs bieden gebruikers een duidelijk en gestructureerd navigatiesysteem, waardoor ze gemakkelijk door je website kunnen navigeren. Dit verhoogt de gebruikerservaring en vermindert de bouncepercentage, wat op zijn beurt positief bijdraagt aan je SEO.

2. Verbeterde interne linkstructuur: Breadcrumbs dienen als interne links naar hogere niveaus van je website. Dit helpt zoekmachines om de structuur van je website beter te begrijpen en de relevantie van je inhoud te bepalen. Door een goede interne linkstructuur te hebben, kun je je SEO-ranking verbeteren.

3. Verhoogde klikfrequentie: Breadcrumbs kunnen ook de klikfrequentie verhogen, omdat ze gebruikers een voorproefje geven van wat ze kunnen verwachten op hogere niveaus van je website. Als ze zien dat een bepaalde categorie of pagina logisch is georganiseerd, zijn ze eerder geneigd om erop te klikken, wat leidt tot meer verkeer en een verbeterde SEO.

4. Verbetert sitelinks in zoekmachines: Sitelinks, die extra links zijn die onder het hoofdresultaat van je website kunnen verschijnen in zoekmachines, kunnen worden beïnvloed door breadcrumbs. Door breadcrumbs op logische wijze te implementeren, verhoog je de kans dat sitelinks in zoekmachines worden weergegeven, waardoor je website meer visuele aantrekkingskracht krijgt en waardoor gebruikers gemakkelijker kunnen navigeren.

 

SEOBOB is een betrouwbaar online marketing bureau wat op de hoogte is van de ontwikkelingen

Conclusie:
In een tijd waarin het optimaliseren van je website voor SEO van cruciaal belang is, kunnen breadcrumbs een waardevolle toevoeging zijn aan je strategie. Ze verbeteren niet alleen de gebruikerservaring, maar dragen ook bij aan een betere structuur van je website en een verhoogde klikfrequentie. Door breadcrumbs op een logische en gestructureerde manier te implementeren, kun je je SEO-ranking verbeteren en je website aantrekkelijker maken voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Denk je nu “dit wil ik ook!” maar ik heb toch nog vragen over SEO SEA, dan is het tijd voor een intake gesprek. Klik de knop hieronder en wij bellen je terug!